Prickbo

Välkommen till Prickbo!

Prickbo  är en mycket gammal gård som från början stod nere i själva byn Älvhyttan. Huset flyttades från byn vid laga skifte (runt år 1850 i dessa trakter) för att man skulle få kortare avstånd till marken man brukade.

De första ägarna av Prickbo var familjen Alstrin, de köpte gården 1854. Änkan Alstrin sålde det stora huset 1903 men bodde kvar i flygeln i stort sett fram till sin död, 1921. Under 1900-talet har gården haft flera olika ägare och var under ett 10-tal år runt 1950-talet samlingslokal för SLU (Sveriges Lantbruks Universitet). Efter det stod det tomt i många år och förföll.
I början av 1970 fick huset nya ägare som rustade och byggde ut så att det idag är ett ganska stort hus med 2 allrum, 3 sovrum, kök, badrum och tvättstuga.

Vi håller just nu på att göra i ordning även detta hus för uthyrning och planen är att det ska innehålla 10 bäddar när vi är klara. Håll utkik på vår Facebook-sida för mer info. Länk till fb hittar du här.

För intressebokningar kontakta oss. Kontaktuppgifter finns under kontaktfliken eller klicka här för att komma direkt.

Tillgänglighet: Huset är inte anpassat för rullstol och det ett trappsteg upp till ytterdörren samt en trapp inne för att komma till övervåningen. För mer info angående tillgänglighet, kontakta oss här.

Avstånd:
Badplats: ca 2 km
Älvhyttan-Nora 1,8 mil
Älvhyttan-Gyttorp 1,5 mil
Älvhyttan- Karlskoga 2,6 mil
Älvhyttan-Örebro 4,9 mil
Älvhyttan-Stockholm ca 24 mil

Badplats

Inte långt från huset finns en fin badplats i sjön Älvlången. Badplatsen ligger i en skyddad vik på sjöns norra ände, vägbeskrivning dit finns i stugorna. Botten består av sand med inslag av större stenbumlingar som passar utmärkt att hoppa och leka ifrån. Straxt intill finns även en grillplats med bord utmärkt för soliga sommarkvällar.

För den som föredrar bryggor så finns Käppstabadet, 15km mot Nora straxt innan Gyttorp. Badplatsen ligger i sjön Vikens norra del och har även den sandstrand, i större skala. Är det en fin och varm sommardag får man här samsas med betydligt fler då detta är ett allmänt bad.

Läs mer om området och få tips på saker att göra här.

Bilder och mer information kommer inom kort!