Stora Backstugan

Välkommen till Pershyttan och Stora Backstugan!

Mitt i Pershyttan, precis invid den gamla hyttan ligger två gamla backstugor som förr användes av Pershyttans gruvarbetare. Den större av dem är idag möjlig att hyra som turistbostad.

När man kommer in genom den lilla dörren har du badrummet med dusch och toalett rakt fram. Väljer du att gå åt vänster kommer du in i det stora rummet. Där finns det en retrobäddsoffa med soffbord, två fåtöljer och en säng i ena hörnet. Det finns även en liten kamin men det går tyvärr inte att använda. Går du tillbaka genom hallen och ut i köket hittar du ett fullt utrustat kök med köksbord och gott om bänkytor. Här finns en vedspis men även den är det eldningsförbud i för tillfället.  Innanför köket ligger en mysig liten kammare med våningssäng och en liten garderob.

Antal bäddar: 5 (3 sängar +1 bäddsoffa)
Kök: spis, kyl, frys, kaffebryggare och micro.
Badrum: toa, handfat och dusch
Utemöbler finns.
Huset är helt djur- och rökfritt.
Lakan och handduk ingår ej men kan bokas i förväg till en kostnad av 120kr/set.
Städ ingår ej.
Tillgänglighet: Huset är inte anpassat för rullstol men alla rum är på ett plan.  Det ett trappsteg upp till ytterdörren. För mer info angående tillgänglighet, kontakta oss här.

Avstånd:
Pershyttan-Nora 4km
Pershyttan-Örebro 29km
Pershyttan-Stockholm ca 228km

Badplats

Det är inte långt till badplatsen i byn. Den ligger en knappt kilometer söder om stugan vid en sjö som heter Dammsjön. Denna sjö är delvis konstgjord och var mycket viktig för gruvdriften i Pershyttan.
Vill man ha bryggor och kiosk kan man besöka Nora stads badplats vid Nordic Camping Nora (gamla Trängbo) eller ta M/S Plaskus ut till Arntorps ö och hälsa på trollen.

Bokning och Pris:

Priserna varierar lite beroende på säsong, aktuella priser hittas på bokningssajten, Airbnb. För att se lediga nätter, priser och boka klicka här.
Det går även bra att kontakta mig direkt. Kontaktuppgifter finns under kontaktfliken, klicka här för att komma direkt.

Högsäsong: 4500kr/ vecka (incheckning tidigast 15.00 och utcheckning senast 11.00)
700kr/natt (minimum 3 nätter, incheckning tidigast 15.00 och utcheckning senast 11.00)
Lågsäsong: 3500kr/vecka (incheckning tidigast 15.00 och utcheckning senast 11.00)
500kr/natt (minimum 2 nätter, incheckning tidigast 15.00 och utcheckning senast 11.00)

Högsäsong under 2019 är veckorna 9-8, 16-17, 22-34, 44, samt jul- och nyårsveckorna.
Avbokning sker senast 1 vecka innan ankomstdatum.

Läs mer om området och få tips på saker att göra här.

Naturen och miljön ligger oss varmt om hjärtat och jag som driver Bäck, äng och skog försöker göra ett så litet miljöavtryck som möjligt. Läs mer om hur jag jobbar här.

För förfrågningar och bokning var vänlig kontakta oss. Kontaktuppgifter finns under kontaktfliken eller klicka här för att komma direkt.