Kalender

Bestämda guidningar 2021

Världsbidagen, torsdag 20 maj.
Få en inblick i vad bina gör och hur det blir honung. Jag, Karin, berättar både om min biodling men även om de vilda bina. Varför smakar honungen olika och vad kan du som privatperson göra för att hjälpa bina på traven? Provsmak på olika sort-honungar ingår och du får möjlighet att få svar på en del av dina frågor om bin och biologisk mångfald. 
Tid: 17.00-19.00.
Pris: 150kr/person.
Föranmälan sker till Info@backangochskog.se
Plats: Älvhyttan, Nora.

Blomsterprakt i Garphyttans nationalpark, söndag 13 juni.
Avkopplande blomstervandring i ett av länets äldsta skyddade naturområden, med en rik flora och kulturhistoria. Jag, Karin, guidar och berättar både om floran och om historien kring platsen. Vandringen är anpassad för rullstol och barnvagn.
Tid: 11.00-14.00.
Pris: Kostnadsfri
Föranmälan sker till Info@backangochskog.se
Arr: Hopajola, Region Örebro län, Studiefrämjandet m.fl.

Kurser 2021

Introduktionskurs – biodling
Under denna kurs går vi igenom material, olika kupormodeller, hur samhället är uppbyggt och göra besök i mina kupor m.m. När det är dags att skörda honung får ni vara med och se/prova på hur det går till. Vi kommer även prata om några av de vanligaste sjukdomarna som kan drabba honungsbin.  Det finns fler än ett sätt att odla bin på och alla fungerar på sitt sätt, så här gör jag.
Kursen består av 5 träffar på ca 2 timmar var under säsong med start i maj.
Träffarna kommer ligga både på kvällar, helgen och under dagtid, jag försöker vara flexibel så att alla i gruppen kan delta. Exakta datum och tider återkommer vi till när vi vet hur gruppen ser ut. 
Vi kommer inte gå igenom alla moment som krävs för att bli biodlare under denna kurs utan hålla det på en basnivå. Tanken är att ni ska få en liten inblick och ett första möte med dessa fantastiska varelser!

Fortsättningskurs – biodling
Denna kurs är till för er som gått introduktionskursen eller har liknade kunskap.
Under den här kursen går vi igenom mer ingående vilka moment som krävas för att odla bin. Jag pratar mer ingående kring själva skötseln av bina under hela året samt hela processen för att få honungen från kupan och in i burken. Vi går igenom vaxhantering, sjukdomsförebyggande åtgärder, oxalsyrabehandling, samt besöker någon av mina bigårdar nästan varje gång.

Anmälan till någon av ovan nämnda evenemang görs bäst via mail till info@backangochskog.se

Det går även bra att ringa till mig. Har jag inte möjlighet att svara så lämna gärna ett meddelande så ringer jag upp.
070-60 39 001