Prickbo

Välkommen till Prickbo!

Prickbo är perfekt för det stora sällskapet! För kompisgänget som gillar fantastisk natur, släktingarna som vill ha en mysig semester tillsammans eller småbarnsfamiljer som vill utforska småstadsidyllen Nora. Oavsett om man gillar industrihistoria, konst, lokalt mathantverk eller naturupplevelser så har Bergslagen något för alla!

Huset stod från början nere i själva byn Älvhyttan och flyttades från byn vid laga skifte (runt år 1850 i dessa trakter) för att man skulle få kortare avstånd till marken man brukade.

De första ägarna av Prickbo var familjen Alstrin, de köpte gården 1854. Änkan Alstrin sålde det stora huset 1903 men bodde kvar i flygeln i stort sett fram till sin död, 1921. Under 1900-talet har gården haft flera olika ägare och var under ett 10-tal år runt 1950-talet samlingslokal för SLU (Sveriges Lantbruks Universitet). Efter det stod det tomt i många år och förföll.
I början av 1970 fick huset nya ägare som rustade och byggde ut så att det idag är ett ganska stort hus med 2 allrum, 3 sovrum, kök, badrum och tvättstuga. Jag på Bäck, äng och skog har fortsatt denna varsamma renovering och hoppas det ska tilltala mina kunder.

Kort fakta:
Antal bäddar: 10stycken (fördelade på 3 sovrum samt en bäddsoffa i ett av allrummen)
Kök: spis, kyl/frys, diskmaskin, kaffebryggare, vattenkokare, micro, kamin
Badrum: Toa, handfat, duschkabin
Tvättstuga: tvättmaskin, torktumlare

Huset är helt djur- och rökfritt.

För mer information och bokningar kontakta oss. Kontaktuppgifter finns under kontaktfliken eller klicka här för att komma direkt.

Tillgänglighet: Huset är inte anpassat för rullstol och det ett trappsteg upp till ytterdörren samt en trapp inne för att komma till övervåningen. För mer info angående tillgänglighet, kontakta oss här.

Avstånd:
Badplats: ca 2 km
Älvhyttan-Nora 1,8 mil
Älvhyttan-Gyttorp 1,5 mil
Älvhyttan- Karlskoga 2,6 mil
Älvhyttan-Örebro 4,9 mil
Älvhyttan-Stockholm ca 24 mil

Badplats

Inte långt från huset finns en fin badplats i sjön Älvlången. Badplatsen ligger i en skyddad vik på sjöns norra ände, vägbeskrivning dit finns i stugorna. Botten består av sand med inslag av större stenbumlingar som passar utmärkt att hoppa och leka ifrån. Straxt intill finns även en grillplats med bord utmärkt för soliga sommarkvällar.

För den som föredrar bryggor så finns Käppstabadet, 15km mot Nora straxt innan Gyttorp. Badplatsen ligger i sjön Vikens norra del och har även den sandstrand, i större skala. Är det en fin och varm sommardag får man här samsas med betydligt fler då detta är ett allmänt bad.

Bokning och Pris:

Priserna varierar lite beroende på säsong, aktuella priser hittas på bokningssajten, Airbnb. För att se lediga nätter, priser och boka klicka här.
Det går även bra att kontakta mig direkt. Kontaktuppgifter finns under kontaktfliken, klicka här för att komma direkt.

Läs mer om området och få tips på saker att göra här.

Naturen och miljön ligger oss varmt om hjärtat och jag som driver Bäck, äng och skog försöker göra ett så litet miljöavtryck som möjligt. Läs mer om hur jag jobbar här.