Guidning, föreläsningar, kurser & aktiviteter

Barnverksamhet

Jag åtar mig gärna konsultuppdrag där jag lär barngrupper om natur- och kulturlandskap. Jag kan även väva in kunskaper om skogsskötsel, bin, trädgård, odling m.m.
Varmt välkomna att höra av er så diskuterar vi fram ett förslag.
Jag riktar mig främst till yngre åldrar.

Natur- och/eller kulturvandring

Är ni ett sällskap som vill ha en guidad tur inom något speciellt område eller en speciell plats så hjälper jag er gärna!
Exempel på ämnen kan vara kulturlandskapet, vad de olika spåren i landskapet kan berätta för oss om historisk användning.
Ängar och slåtter, varför ängen är så viktig även idag, hur den använts historisk och hur man gör idag.
Artkunskap, jag är ingen expert men har läst mycket artkunskap, främst växter under mina år som student och tiden efter.

Bin och biodling

Vill ni lära er mer om bin och biodling, kanske bygga bihotell till de vilda bina eller lära er mer om tambin? Jag kan ordna olika paket för mindre grupper beroende på vad ni är intresserade av.
Självklart kan ni få komma och hälsa på mig och mina bin. Jag har skyddsdräkter och berättar gärna om livet i bikupan för de som är nyfikna.
Visste ni att honung smakar olika beroende på vad bina har samlat för nektar? Kanske vill ni ha en honungsprovning? Jag hjälper er gärna att sätta ihop en intressant provning och berätta lite om honung och hur man får ur honungen ur vaxkakan till burken.

Jag har även årliga kurser i biodling för den som vill lära sig ännu mer och som kanske är intresserad att skaffa sig egna bin. Kurserna börjar på våren, oftast i april och pågår sedan över sommaren och hösten, läs under Bikurser.

Övrigt

Kanske vill ni bara komma ut i naturen och ha med er en van person som vet hur man ska bete sig i naturen, vad man ska göra om något händer, hur man lagar mat eller som kan allemansrätten? Hör av er så skräddarsyr vi ihop ett paket.
Kontaktuppgifter hittar ni här.