Utbildning och referenser

Utomhuspedagogik, Linköpings universitet, Helsingborg 2017

Hållbart familjeskogsbruk I och II, Linnéuniversitetet, Växjö 2016

Utomhuspedagogik, Umeå universitet, Umeå 2015

Landskapsvårdens Hantverk, Göteborgs Universitet, Göteborg 2011-2014
Se mitt examensarbete här! (grundkurs i landskapsvård, skötselplaner, artkunskap, kulturpåverkad flora, ängsbruk, lövtäkt, sten- och trägärdesgårdar, stadsnära landskapsvård, tillgänglighet, motor- och röjsåg m.m.)

1-årig trädgårdsutbildning, Kvinnerstaskolan, Örebro 2008 (Beskärning, odling, naturstensarbete, trädgårdsplanering, trädgårdsanläggning, växt och djur, växtskydd, växtkunskap, med mera.)

Kvällskurs i blomsterbindning, Kanans handelsträdgård, Nora 2004-2005

Motorsågskort A, B, C

Röjsågskort (RA)

Terränghjulingskort

B-körkort för bil.

Media:

2018

I september 2018  skrev Nerikes Allehanda ett stort reportage om Bäck, äng och skog. Fantastiskt roligt! Onlineartikeln är tyvärr en plusartikel som bara prenumeranter har tillgång till men här har jag fotat av papperstidningen som damp ner i lådan. Tryck några gånger så kommer den upp så man kan läsa texten.

För er som prenumererar på NA. Ni kan läsa artikeln här.

2017

Under sommaren 2017 blev jag tillfrågad om jag kunde vara med och prata om slåtter och kulturlandskap i ett av avsnitten för Riksantikvarieämbetets egna podd, K-podden. Lyssna direkt på avsnitt 28, Slåtter och kulturlandskap med Karin och Fabian eller läs mer här.

Besöket i Stensjö by resulterade även i en kortfilm om vem jag är och vad jag gör. Från sommaren 2017.
Film från Riksantikvarieämbetet

Utförda uppdrag:

Under sommaren 2018 höll jag i barnaktiviteter i Pershyttans kulturreservat på uppdrag av Stiftelsen Nora Järnvägsmuseum och Veteranjärnväg. Aktiviteterna pågick i 6 veckor, varje vecka med nytt tema, två dagar i veckan. Läs mer under Gruvkul i Pershyttan eller artikeln från Nerikes Allehanda  den 21 juni här.

Jag har filmat och redigerat en film om rågmejning för Nätverket Svenska Kulturlandskap. Se den här eller läs mer om Nätverket här.

Övrigt:

Medlem i Lienätverket Värmland. Se en film om vårt arbete på Tjälvästa äng här!

På uppdrag av Länsstyrelsen i Örebro slår jag med lie i Oxaryggens naturreservat varje år. Läs mer här!

Pågående konsultarbete med beslut och skötselplan till det blivande kulturreservatet Dikarbackens odlingslandskap i Falu kommun. Läs mer här!