Om företaget

Jag som driver Bäck, äng och skog heter Karin Bäck och härstammar från hjärtat av Bergslagen. Företaget startades 2012 efter att jag deltagit i en utbildningspraktik för lieslåtter i Värmland. Sedan dess har jag varierat mitt företagande med olika typer av korttidsanställningar samt vidareutbildat mig inom bland annat skog, landskapsskötsel, trädgård, utomhuspedagogik och blomsterbindning.

Ett viktigt ledord för mig både som privatperson och som företagare är hållbarhet. Att försöka tänka och använda hållbara alternativ där det går. Man behöver inte flytta berg men tar man en sten i taget så har man helt plötsligt kommit en bra bit på väg! Jag väljer även, där det går, lokala alternativ. Handlar jag lokalt så skapars det arbetstillfällen och flera kan välja att bo och verka där jag bor.

Jag växte upp med skogen runt knuten och mitt naturintresse väcktes tidigt. Min familj och jag har alltid rört oss i skog och mark och tack vare orientering, Skogmulle och Scouterna vistades jag extra mycket utomhus som liten. När jag förstod att mina älskade naturmiljöer behöver någon som ser efter dem och en viss typ av skötsel så blev det självklart för mig att det var det jag skulle syssla med. 

Mitt största kall blev därför naturen, och allt som kan kopplas ihop med den! Det rör sig om hur naturen fungerar, vad som är beroende av vad men även hur jag påverkar den med mina dagliga beslut.
Efter min utbildning vurmar jag lite extra för gammal kunskap, gammalt brukande av olika landskap, historisk odling, kulturfröer, hantverk med mera. Jag vill sprida denna kunskap tillsammans med kunskapen om naturen till alla men främst till den nya generationen. Jag vill visa att det finns en fantastisk värld där ute bara vi tittar! 

Under hösten 2015 flyttade jag tillbaka till min gamla hemstad Nora och nu driver jag mitt företag från ett gammalt timrat hus mitt i de ljuva Bergslagsskogarna och har hela Sverige som arbetsplats.

Företaget fortsätter att utvecklas och innefattar idag även äppelmusttillverkning av “skräpäpplen”, barnverksamhet, stuguthyrning och biodling. Många av dessa är fortfarande under uppstart och jag hoppas att jag ska kunna leverera fantastiska produkter och tjänster till mina kunder även i framtiden.