Om företaget

Jag som driver Bäck, äng och skog heter Karin Bäck och härstammar från hjärtat av Bergslagen. Företaget startades 2012 efter att jag deltagit i en utbildningspraktik för lieslåtter i Värmland. Sedan dess har jag varierat mitt företagande med olika typer av korttidsanställningar samt vidareutbildat mig inom bland annat skog, landskapsskötsel, trädgård, utomhuspedagogik, blomsterbindning och biodling.

Ett viktigt ledord för mig både som privatperson och som företagare är hållbarhet. Att försöka tänka och använda hållbara alternativ där det går. Man behöver inte flytta berg men tar man en sten i taget så har man helt plötsligt kommit en bra bit på väg! Jag väljer såklart, där det går, lokala alternativ. Handlar jag lokalt så skapas det arbetstillfällen på min hemort och flera kan välja att bo och verka där jag bor.

Jag växte upp med skogen runt knuten och mitt naturintresse väcktes tidigt. Min familj och jag har alltid rört oss i skog och mark och tack vare orientering, Skogmulle och Scouterna vistades jag extra mycket utomhus som liten. När jag förstod att mina älskade naturmiljöer behöver någon som ser efter dem blev det självklart för mig att det var det jag skulle syssla med, men på vilket sätt? 

Nyfiken som jag är så tycker jag det är roligt att hitta på olika saker och suger gärna i mig all kunskap jag kan komma över. Jag älskar naturen och landskapet och älskar att ta hand om de olika miljöerna som finns. 
Efter min utbildning vurmar jag lite extra för gammal kunskap, gammalt brukande av olika landskap, historisk odling, kultur fröer, hantverk med mera. Jag vill sprida denna kunskap tillsammans med kunskapen om naturen till alla men främst till den nya generationen.  Jag vill visa att det finns en fantastisk värld där ute bara vi tittar! 

Under hösten 2015 flyttade jag tillbaka till min gamla hemstad Nora och nu driver jag mitt företag från ett gammalt timrat hus mitt i de ljuva Bergslagsskogarna och har hela Sverige som arbetsplats.

Företaget utvecklas ständig, gamla grenar plockas bort och nya tillkommer ständigt. Idag är jag ganska bred och gör allt från att hålla i barnaktiviteter,  guidningar, stuguthyrning, mängder med naturvårdsåtgärder, biodling, kurser med mera. Vad jag ska bli när jag blir stor vet jag fortfarande inte så häng gärna med på resan!