Nu är de hemma!

Som planerat begav sig två bilar norrut igår för att hämta hem mina 4 kupor. Vi anländer strax innan 19 men det är fortfarande full fart i kuporna! Vi får helt enkelt avvakta! Det är en varm kväll… Vi plockar in foderlådor och bifor i bilen och står sedan och pratar om ditten och datten tills solen försvinner bakom grantopparna och då sätter vi fart! Rune skruvar fast skivor framför flustren som ska hindra bina från att flyga runt i bilen på vägen hem och sedan är det marsch in i bilen! Vi packar in oss och beger oss hemåt.

När jag kommer fram till första korsningen lyssnar jag förbryllat! Det tar några sekunder innan jag inser att det är bina i kuporna som klättrar på väggarna i kuporna, det liksom krafsar… Fascinerande! Det börjar mörkna. När vi kommer till första uppställningsplatsen så ser vi fortfarande vad vi gör och lyckas få kuporna på plats fort, av med skivan och så iväg hem till mig där de andra två ska stå.

De sista två kuporna ska stå på andra sidan vallen, upp mot ungskogen, tur att jag frågat sambon om lov att köra på vallen 🙂 genom grinden och sen får bilen nästan plöja sig fram genom återväxten av Kärringtand och Svartkämpar. Väl framme är det värre, nu är det typ kolmörkt! Det mörknar snabbt i augusti! Som tur är har pappa en kraftfull pannlampa plus att vi placerar ena bilen så att strålkastarna lyser på ramen. Efter lite bök och famlande i mörkret så är även de två sista kuporna på plats! Jag tackar pappsen för hjälpen och tar kväller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.