Underbart radioprogram!

För ett tag sen så lyssnade jag på ett av Menys radioprogram på P1, Sveriges radio. Det handlade självklart om bin! Lotta Fabricius Kristiansen är en kunnig biodlare som hållit på med bin sedan slutet av 1900-talet och håller till utanför Stockholm. Hon är även vad hon själv kallar naturpedagog och lär ut allt möjligt som har med bin och biodling att göra.  I radioprogrammet berättar hon mycket matnyttigt om bin, både övergripande om hur honung blir till och berör många andra ämnen där bin berörs bland annat samkhonung (inte smaksatt honung som är något helt annat), problematiken kring mattillången under sommaren och vad drottningen har för uppgifter. Reportern fyller i med en del intressanta anekdoter om bland annat de vilda bi-arterna som finns i Sverige.

Vill du lyssna på programmet, klicka här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.